Načrtovanje delovnega okolja

Načrtovanje delovnega okolja

Načrtovanje delovnega okolja ena izmed stvari, s katero se prej ali slej sreča prav vsako podjetje. Nekatera podjetja potrebujejo načrtovanje delovnega okolja celo večkrat. To so podjetja, ki so hitro rastoča, selitev in ureditev prostorov pa zaupata zunanjim izvajalcev.

Načrtovanje delovnega okolja bi lahko delili v groben na načrtovanje proizvodnjih prostorov in načrtovanje pisarn.

Pri načrtovanju se vedno uporablja tehnika 3d načrtovanja delovnih prostorov. Načrtovanje delovnega prostora zajema veliko različnih stvari. Za vas pa bomo izpostavili nekaj najpomembnejših in najpogostejših.

Podjetje zaradi hitre rasti želi ostati v istih prostorih, vendar potrebuje drugačno postavitev pohištva, miz, saj trenutna postavitev ne omogoča večjega števila delovnih mest. Tukaj pa v odspredje stopijo podjetja, ki se ukvarjajo z načrtovanjem delovnega okolja. Spremenijo trenutno postavitev in zagotovijo maksimalen izkoristek prostora. Tukaj seveda upoštevajo tudi ostale značilnosti, kot je moč svetlobe v prostoru, zrak, ki se v prostoru nahaja, ventilacija, temperatura, ki jo zrah dosega…

Na začetku sodelovanja je potrebno stvar analizirati. Nato se delo nadaljuje z novo osnovo prostora, ki omogoča zaposlenim boljšo produktivnost na delovnem mestu. Seveda tukaj poskrbijo tudi za varno delo v primeru, da se v prostoru nahajajo stroji in druge stvari, ki bi lahko škodovale zdravju vsakega posameznika. Ureditev je največkrat tudi skladna z celostno podobo podjetja. Sploh kadar gre za prostore v katere vstopajo in se zadržujejo vaši potencialni kupci, partnerji… Načrtuje pa se prav tako prostore restavracij, gostiln itd.

Upamo, da vam je članek všeč, ter vas vabimo, da si preberete tudi ostale naše članke iz tega področja. Predlagamo vam članek o načrtovanju proizvodnjih prostorov, ki se nahaja na zgoraj priloženi povezavi.

Načrtovanje delovnega okolja