Avtohiša rabljena vozila

Avtohiša rabljena vozila

Avtohiša rabljena vozila je točka, kjer je najbolje izbrati vaše novo rabljeno vozilo. V tem članku vam bomo pokazali in zaupali zakaj je pametno nakupovati v avtohiši rabljenih vozil. Tam boste imeli ogromno prednosti in boljše pogoje nakupa. V začetnem delu članka bomo pregledali prednosti takšnega nakupovanja. Kasneje pa se bomo osredotočili tudi na nekatere “slabosti”. Tako kot vsaka stvar imajo seveda tudi avtohiše rabljenih vozil nekaj “slabosti”.

Prednosti nakupovanja v avtohiši rabljenih vozil

Pri nakupovanju rabljenih vozil v avtohiši bost imeli ogromno prednosti, ki jih bomo vpisali v nadaljevanju. Vsaka točka lahko za ljudi nosi drugačen pomen. Tako boste lahko sami najbolje ocenili kaj vam je pri prodajalcu najbolj pomembno in zakaj.

Prva prednosti, ki jo takšno nakupovanje vsekakor omogoča je garancija, ki jo nudijo avtohiše. V nekaterih primerih lahko dobite tudi 12 mesečno garancijo za nakup rabljenega vozila. Garancije v manj znanih avtohišah, ki so manjša in se s to dejavnostjo ukvarjajo kratek čas, ne pomenijo tudi tega, da boste lahko garancijo uspešno uveljavili.

Manjša možnost skritih napak je za vse tiste, ki se na avtomobile ne spoznate najbolje ena izmed ključnih točk, pri odločitvi o tem, kjer boste iskali svoje rabljeno vozilo. Tako naprimer vsa rabljena vozila renault pregledajo po 103. točkaj kontrole pred nadaljno prodajo.

Tako je možnost skritih napak minimalna. V kolikor pa se le te pojavijo, vam jih podjetje, kjer ste vozilo kupili brezplačno napako odpravi.

Prednost nakupovanja v avtohiši je za mnoge tudi ugodne možnosti financiranja vašega novega rabljenega vozila. Preko avtohiše, kjer boste vozilo kupili, boste lahko sklenili tudi ugodne možnosti financiranja brez visokih obresti.

V kolikor niste vešči prodaje, želite avto hitro prodati ali imate kakšen drugen razlog je prodaja vašega rabljenega vozila avtohiši velikokrat pametna odločitev. Res je, da vrednost vašega vozila ne bo ocenjena tako visoko, kakor če bi ga prodali sami. Razumeti pa je potrebno, da podjetje pri prodaji prevzema tudi velik del odgovornosti.

Lahko bi našteli še veliko dodatnih prednosti, kot so svetovanje pri nakupu pravega modela glede na vaše vsakodnevne potrebe. Svetovanje glede izbire pogona goriva…

Slabosti nakupovanja v avtohiši rabljenih vozil

Tako kot na vsakem področju, lahko tudi tukaj najdemo nekaj slabosti takšnega nakupovanja. Edina slabost, ki jo je vredno izpostaviti je ta, da se izogibajte poslovanje z manjšimi avtohišami, ki imajo enega ali dva zaposlena, ter se s tem ne ukvarjajo doglo. Takšna podjetja se odpirajo in zapirajo zelo hitro. Velikokrat pa je kvaliteta rabljenih vozil oz. ohranjenost veliko slabša, saj odkupujejo vse avtomobile, ki imajo nizko ceno.

Prav tako v primeru morebitnih nevšečnosti ne boste imeli garancije oziroma jo boste morali uveljavlati preko sodnega postopka.

Avtohiša rabljena vozila v Sloveniji

Avtohiše rabljenih vozil v Sloveniji razpolagajo z domačimi in uvoženimi vozili. Na tej točki vam bomo prikazali glavne razlike med uvoženimi avtomobili in tistimi, ki so lastniško od prvega nakupa v “domači” uporabi.

V splošni populaciji prevladuje mišlenje, da so uvoženi avtomobili slabše ali pa je z njimi kaj narobe. Kje je trik, da podjetja uvažajo avtomobile v Slovnijo. V kolikor vsaj malo poznamo dogajanje na trgu rabljenih vozil, lahko hitro opazimo zakaj se avtohiše odločajo za uvoz rabljenih vozil.

Ena izmed glavnih odločitev za uvoz je nizka ponudba določenega modela na trgu. Takšne modele lahko na trgu kot je Avstrija in Nemčija najdemo hitro in brez večjih težav. Ker je v Sloveniji povpraševanje večje od prodaje, pa imajo podjetja, ki imajo ponudbo teh avtomobilov veliko prednost.

Zakon v Nemčiji ni naklonjen dizelskim vozilom, ki imajo slabše vrednosti izpuha. Zato je cena takšnih vozil padla.